Kundalini Yoga Nederland

Inspireren en verbinden!

Klank-Gongbad

Datum/Tijd
Date(s) - 25 november 2022
19:30 - 20:45

Locatie
Yogacentrum Suniya Wageningen

Categorieën Geen Categorieën


Vrijdag 25 november is er een Klank-Gongbad in Yogacentrum Suniya!
We beginnen om 19:30 uur en zijn 20:45 uur klaar.
Iedereen is welkom, jong en oud en ervaring met (kundalini) yoga is niet nodig. Alcohol en drugs combineren niet met gong.
De gong is een eeuwenoud instrument ingezet voor heling en transformatie. De klanken van de gong maken je onderbewuste schoon en brengen je in een staat van diepe rust en expansie van je bewustzijn. De mind kan namelijk geen weerstand bieden tegen de geluidstrillingen van de gong. Je kan niet anders dan de controle van het denken loslaten en je overgeven, meedrijven op de golven van dit oergeluid. Het geluid van de oneindige creatieve energie waar alles uit voort is gekomen.
Op fysiek niveau helpen de geluidstrillingen om spanning los te laten en energie beter door te laten stromen. Je zenuwstelsel en hormonale klieren gaan er beter door functioneren. Daarmee kan een gongbad een positieve uitwerking hebben bij nek- en hoofdpijn, menstruatieklachten, verkramping in de borst en ademhalingsproblemen.
Er wordt gezegd dat 45 minuten gongbad nodig is om blokkades in de energie doorstroming op te lossen. In de Oosterse geneeskunde worden blokkades in de energiekanalen (meridianen) gezien als oorzaak van veel fysieke en mentale klachten.
Voorafgaand aan de gongsessie doen we ter voorbereiding wat adem- en ontspanningsoefeningen.
Begeleiding door Ramon Eikenaar (Harnadh singh).
Kaarten te verkrijgen via deze Link: https://mannenyogawageningen.nl/product/klank-gongbad/