Als kind droomde ik dat ik ooit zou kunnen vliegen. Niet in een grote, mooie, comfortabele ijzeren doos maar vliegen zoals de vogels dat doen:  mijn armen als vleugels spreiden, opstijgen, wind in het gezicht, de aarde wordt kleiner en ruimte groter, steeds hoger en hoger totdat de totale vrijheid en onbegrensdheid van de lucht mijn lijf opvult en ik, een klein deeltje van het universum mijn reis door de ruimt een tijd begin

Wellicht was dat droom een onbewust streven van het kind dat ik was om de realiteit van een negatieve, scheldende en vechtende omgeving waar ik in opgegroeid ben, te ontvluchten.

Toch realiseer ik me nu als volwassen vrouw dat dit droom zich in mijn leven heeft geresulteerd in een sterke behoefte om te zoeken naar essentie van mens zijn en een behoefte om mijzelf en mensen om mijn heen te verheffen, te laten voelen dat er altijd een weg is uit pijnlijk, gebonden, uitzichtloos naar licht, vrij en zonnig zijn.

In mijn lessen wil ik graag zoeken naar de ware essentie, de ware betekenis van zijn, in het moment maar ook in het leven.

Wie ben ik? Wat ben ik? Hoe zit ik in elkaar en wat is mijn essentie ? Dat zijn de vragen die mij inspireren en aanmoedigen om op de reis naar binnen te gaan.

Yoga is een bewustwordingstechniek. De Kundalini Yoga traditie volgens de leer van Yogi Bhajan is een geweldige bron van kennis en ervaring van de essentie. Het is een efficiënt techniek om bewustzijn wakker te maken en te laten groeien.

Waarom zou je jouw bewustzijn willen ontwikkelen? Ik ben ervan overtuigd dat wij als mensen het bewustzijn niet zomaar krijgen. Het is een geschenk en er is ook verantwoordelijkheid aan gekoppeld. Wij zijn verantwoordelijke voor het goed gebruik en het ontwikkelen van ons bewustzijn. Daar krijgen wij ook ons leven voor.

 

 

 

 

Social media van docent: