In 1987/88 heb ik de lerarenopleiding gevolgd in Amsterdam en ben ik gestart met yogales geven. In 1990 heb ik de opleiding Sivananda zwangerschapsyoga afgerond, in den Haag.
Tijdens het geven van reguliere Kundalini yogales kwam ik in aanraking met mensen die niet meer op de grond konden zitten of langdurig konden staan, door ouder worden of ziekte. Ik ben om die reden yoga op de stoel gaan ontwikkelen. In 2002 zijn de lessen yoga op de stoel gestart, die o.a. in verzorgingshuizen gegeven worden. Ik ben 8 jaar docent geweest aan de vakopleiding Kundalini Yoga für Senioren in Duitsland. Momenteel volg ik segmenten van de Kundalini Yoga Therapy Training van het Guru Ram Das Centre for Medicine & Humanology.

Naast Kundalini yoga, seniorenyoga en yoga op de stoel geef ik yoga voor mantelzorgers. Ik heb uit eigen ervaring meegemaakt hoe ondersteunend yoga en meditatie kunnen zijn in perioden van zorg dragen. Daarnaast heb ik ervaring met mantelzorgers die aangeven dat yoga een heel belangrijk voor hen is. Daarom heb ik samen met een collega een programma van 7 dagdelen voor mantelzorgers ontwikkeld, waarbij elke week een les van 2.15 uur wordt gegeven, afgestemd op thema’s die mantelzorgers ondersteunen.
Yoga is voor mij een levenswijze die de verbinding tot stand brengt met de onuitputtelijke bron van wijsheid en licht, waardoor je kan groeien, beter begrijpt, meer accepteert en gelukkiger wordt.

Social media van docent: