Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
17 mei woensdag

Kundalini Yoga Lerarenopleiding Level 2 Module MIND en MEDITATION

17 mei 2018, 17:00 - 23 mei 2018, 17:00

 

Kundalini Yoga Lerarenopleiding Level 2

MIND & MEDITATION van 17 t/m 23 Mei 2018 in Welhoven, Vledderveen in Drenthe.

In deze module werken we met de ‘Mind’, het denken, de gedachten. De mind is ook het gereedschap die wij hebben om ons bewustzijn te ontwikkelen. Het bewustzijn is altijd aanwezig maar omdat de gedachten zo druk zijn, merk je vaak niet dat je het bewustzijn ook hebt. In deze module leer je bewustzijn te gebruiken en ervaar je hoe het is om je aandacht niet op de gedachten te richten.

‘Als je je denken overwint, win je de hele wereld.’   Guru Nanak in de Japj’

In deze 6 dagen:

–       bestuderen we het yogische model van de mind met de 9 aspecten, de 27 projecties en de 81 facetten zoals Yogi Bhajan het uitgelegd heeft.

–       ga je bewust in contact met eigen mentale processen, positief, negatief, zodat je uit de automatische piloot van  patronen kunt stappen.

–       gaan je diep in meditatie om contact te maken met je basis.

–       gaan we dieper in op de anatomie van de hersenen; opnieuw om te leren hoe we ons denkproces kunnen leiden in plaats van er aan te lijden.

Je denkpatronen bepalen je leven, bewust of onbewust. Je innerlijke houding bepaalt de kwaliteit van je dagelijkse ervaringen. Maar de spirit gaat het denken te boven, zoals Yogi Bhajan zegt:

‘When the spirit flows, it washes away all weaknesses.’

We zullen manieren om het bewustzijn af te stemmen op de spirit bestuderen en ervaren:

            Shuniaa, de innerlijke stilte

            Intuïtie, je innerlijke weten en de weg naar geluk.

            Mindfulness, bewustzijn en de subtiele zintuigen.

Healing, dieper gaan in overgave en flow.

            Mantra, de klank van de Shabad Guru

We will come together outside of the city and away from our daily life environment so we can really emerge ourselves in our meditative mind. There will be lots of yoga and meditation, times of silence and times of sharing, diet to support the experience, outdoor experiences.

We komen samen op een prachtig serene plek buiten de stad, weg van de dagelijkse beslommeringen. Daar kun je je totaal openen in je meditatieve zijn.

We doen veel yoga en meditatie en gaan in de stilte. We gaan ook in expressie, waarin we ervaringen delen en samen een bedding van veiligheid  creëren waarin healing kan plaats vinden. We  zijn veel buiten en maken contact met moeder Aarde en de natuur.

Leraressen:  Sangeet Kaur uit Milaan, Italië en Sat Atma Kaur voorheen uit Amsterdam, nu uit de Cévennen in Zuid Frankrijk.

Sangeet Kaur is een bijzonder gevoelige vrouw; haar neutral mind is zeer aanwezig. Zij is teacher trainer, Sat Nam Rasayan healer en teacher. In Milaan heeft zij het bloeiende Kundalini Yogacentrum Chardi Kela opgericht. Zij geeft les in het engels.

Sat Atma Kaur is sinds 1980 leerling van Yogi Bhajan. Zij woonde in ashrams in Kopenhagen en Amsterdam. Nu begint zij een eco-yogacentrum in de bergen in Zuid Frankrijk: School of Life Gur Prasaad. Zij is teacher trainer, Sat Nam Rasayan healer en teacher en geeft ook les in Naad Yoga en Shabad Guru.

 Praktische info

Tijd: 17-23 Mei 2018

aankomst op de eerste dag tussen 17.00 en 18.00, vertrek op de laatste dag om 17.00.​

Plaats: Welhoven, Werkhorstlaan 2, Vledderveen

Kosten: E 550,- voor de lessen, E 300,- voor onderdak en voedsel, vooraf direct te voldoen aan Heleen Franke van Welhoven.

Graag inschrijven voor 31 maart 2018 in verband met de voorbereidende meditatie. Voor inschrijving neem contact op met Siri Satya Kaur op info@sirisatyayoga.nl 

en telefoonnummer 06 49898828.

Level 2 is een verdieping in de levensstijl van de yogi/ni, het is het niveau van de ‘practitioner’. In 5 modules van 6 dagen ga je dieper in op de leringen van Yogi Bhajan. Voor en na de 6-daagse ga je thuis aan de gang met het onderwerp. De levenshouding van de yogi/ni komen in je tot bloei.

Andere modules die aankomende jaren worden gegeven

AUTHENTIC RELATIONSHIPS

CONSCIOUS COMMUNICATION

VITALITY &STRESS

LIFESTYLES & LIFECYCLES 

Gegevens
Begin: 17 mei 2018 @ 17:00
Einde: 23 mei 2018 @ 17:00