Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
06 februari zondag

KRI gecertificeerde Training Programma Yoga voor Mantelzorgers, 1e weekend

06 februari 2021, 10:00 - 07 februari 2021, 16:30
Enschede, Nederland

Programma Yoga voor Mantelzorgers – Training voor Yogaleraren

Hoe ga je duurzaam om met jezelf wanneer je voor langere tijd zorgt voor een ander naast werk en privéleven? Of wanneer werken (bv in de zorg) te veel van je vraagt? Het is een glijdende schaal die in intensiteit toeneemt en waarvan je je niet altijd bewust bent.

Wist je dat 1 op de 3 Nederlanders (16+) in 2016 mantelzorg gaven (circa 4,4 miljoen mantelzorgers); 43% van de mantelzorgers tussen de 45 en 65 is en dat 34% ouder is dan 65…

Waarom het Programma Yoga voor Mantelzorgers

De ervaringen die wij hebben opgedaan in onze yogagroepen en onze eigen ervaringen als mantelzorger hebben ons laten inzien dat er behoefte is aan extra bewustwording en ondersteuning voor deze doelgroep. Er is meer nodig dan anderhalf uur yoga in de week. Er bestaat nog maar een beperkt aanbod voor deze doelgroep, die steeds groter wordt. Docenten kunnen door middel van dit programma self-care aanbieden aan bijvoorbeeld mantelzorgers en mensen die werken in de zorg. Op dit moment zijn we in gesprek met een zorgverlener om dit programma in te zetten als preventie tegen ziekteverzuim.

Met dit Programma leren mensen in zeven thematische dagdelen hoe yoga ondersteunt in het zorgen voor zichzelf. Dit heeft uiteindelijk ook een positieve invloed op ‘de ander’. Mensen die zorgen vind je in alle categorieën van de samenleving en hebben verschillende leeftijden en beweegmogelijkheden. Daarom is dit aanbod toegankelijk voor Yoga op de Mat en Yoga op de Stoel.

Wat biedt het Programma jou als yogaleraar

• Een Self-care programma aanbieden
• Mantelzorgers en mensen die werken in de zorg ondersteunen
• Het Programma inzetten als ziektepreventie in bv. de zorgsector
• Naast Yoga op de mat werken met Yoga op de Stoel, reguliere Kundalini Yoga kriya’s omzetten naar Yoga op de Stoel; er is aandacht voor de theorie en je doet veel praktische ervaring op tijdens de Training
• Werken met mensen met fysieke- en/of beweegcondities; wij delen onze jarenlange ervaring en kennis uit diverse opleidingen, waaronder segmenten van Yoga en Therapie
• Werken met het KRI gecertificeerd Werkboek

Duur van de Training voor Kundalini Yogaleraren

De training voor Kundalini yogaleraren omvat in totaal 31 uur: twee weekenden en een gezamenlijk gepland Zoom/Skype moment van 1,5 uur. Dit alles exclusief zelfstudie en de huiswerkopdracht.

Data: Weekenden 6 en 7 februari en 6 en 7 maart 2021. Op zaterdag beginnen we om 10.00 uur, op zondag eindigen we om 16.30 uur.

Speciale aanbieding
Vroegboekprijs bij aanmelding en ontvangst betaling tot 1 maand voor aanvangsdatum, dus uiterlijk 5 januari 2021.
Extra korting à € 100,00 indien ook Basistraining Yoga op de Stoel is/wordt gevolgd.

Informatie en aanmelding

Je kunt kijken op beide websites voor meer informatie. Neem contact op via info@YogavoorMantelzorgers.nl.

Vriendelijke groet,

Ivonne Wopereis en Monique Siahaya

Gegevens
Begin: februari 6 @ 10:00
Einde: februari 7 @ 16:30
Locatie
Venue Name: Enschede
Address: Nederland
+ Google Maps
Telefoon: 053 4774179
Organisatoren
Organizer Name: Ivonne Wopereis
Organizer Name: Monique Siahaya ~ Amrit Kriya