Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
09 oktober vrijdag

Basistraining Yoga op de Stoel, 2e dag

09 oktober 2020, 10:00 - 09 oktober 2020, 18:00

Basistraining Yoga op de Stoel

In de reguliere yogalessen word je als yogaleraar steeds vaker geconfronteerd met cursisten met lichamelijke en/of geestelijke condities. Ook vinden mensen op leeftijd de weg naar de yoga.

Van yogaleraren vraagt dit meer kennis en bewustwording met betrekking tot deze doelgroepen en hun thema’s. De Basistraining Kundalini Yoga op de Stoel biedt een goed fundament en praktische handvatten. Hiermee kun je mensen begeleiden in het uitoefenen van de yoga, ademoefeningen en meditaties, uitgaand van hun eigen mogelijkheden. Daarnaast verdiep je je in het bewustwordingsproces, waardoor welzijn en gezondheid kan stabiliseren en toenemen. Ook bied je ruimte aan mensen om te ontdekken hoe ze op liefdevolle wijze met zichzelf en hun eigen grenzen om kunnen gaan.

Tijdens de Basistraining ga je bezig met methodiek, verdiep je je in thematische en didactische vragen over de doelgroep. Ook ga je bezig met praktische aanpak. Je leert hoe je Yoga op de Stoel kunt geven. Je maakt huiswerkopdrachten en geeft les tijdens de training.

De Basistraining in Twente bestaat uit 2 dagen, nl 18 september en 9 oktober 2020, of wordt in een ruimer tijdsbestek Online aangeboden. Kijk voor de onlinedata op de websites. Het tijdsbestek is exclusief zelfstudie en huiswerkopdrachten. Ter afsluiting van de Basistraining volgt online een gesprek.

Yogaleraren die in 2019 en 2020 deelnamen aan deze training geven de volgende terugkoppeling:

Dit is een professionele training met goede uitleg en biedt een waardevolle aanvulling om met deze doelgroep te kunnen werken. Yoga op de Stoel is veel meer dan alleen mensen op de stoel zetten en wat aanpassen. Je krijgt meer inzicht hoe je kriya’s aanpast aan condities, dus je leert yoga op maat aanbieden. Er wordt duidelijk een relatie gelegd tussen de reguliere Kundalini yoga en hoe je deze vertaalt naar Yoga op de Stoel. Je leert goed voelen wat een kriya te bieden heeft, en dat niet elke kriya voor iedereen werkt. Je leert van mensen met ervaring en ziet hun enthousiasme en liefde voor de doelgroep.

Er is een VROEGBOEKKORTING. En er is EXTRA KORTING als je je tevens aanmeldt voor de Training Programma Yoga voor Mantelzorgers, een Self-care programma voor ieder die beter voor jezelf wil zorgen. Deze start in februari 2021. Kijk voor meer informatie op de websites.

Monique Siahaya~Amrit Kriya, Yoga Namo, en Ivonne Wopereis, Yoga Natuurlijk, geven samen deze Basistraining. Ze hebben het KRI-gecertificeerd Programma Yoga voor Mantelzorgers en de bijbehorende Training voor yogaleraren ontwikkeld, en zijn auteurs van het KRI-gecertificeerde Boek ‘Yoga ondersteunt in zorgen voor jezelf en de ander’. Monique geeft ruim 30 jaar Kundalini Yoga, 18 jaar Yoga op de Stoel aan mensen met diverse condities in verzorgingshuizen. Monique is 8 jaar als docent aan de Fachausbildung Yoga für Senioren verbonden geweest. Ivonne heeft de Fachausbildung Yoga für Senioren gevolgd en heeft 14 jaar ervaring in het geven van Kundalini Yoga en Yoga op de Stoel.  Beiden volgen op dit moment segmenten van Yoga en Therapie, en versterken daarmee hun fundament om therapeutische yoga te geven en uit te dragen.

Aanmelden en verdere info via onderstaande websites.

Monique: https://www.yoganamo.nl/contact/

Ivonne: https://www.yoganatuurlijk.org/

Gegevens
Datum: oktober 9
Tijd: 10:00 - 18:00
Organisatoren
Organizer Name: Ivonne Wopereis
Organizer Name: Monique Siahaya ~ Amrit Kriya