Sat Nam Rasayan

is een meditatieve geneeswijze uit de traditie van de Kundalini Yoga van Yogi Bhajan en wordt sinds 1989 door Gurudev Singh, meester in de sat nam rasayan healing, onderwezen. De geneeswijze is buitengewoon krachtig en ontspannend.

In een specifieke transcendente bewustzijnstoestand kan kan de beoefeneaar door zijn sensaties te voelen (te waarnemen), deze sensaties toe te laten en zo de levenskracht, 5 elementen, de spieren, de nadis en meridianen in balans brengen. Hierdoor kan een genezing plaatvinden.

    "Bij Sat Nam Rasayan wordt niets anders gebruikt dan je aandacht en je transcendente bewustzijn. Het proces functioneert als bij een spier, die je beweegt, om een preciese verandering in de werkelijkheid te bewerkstelligen.

    Alleen door de aandacht is het mogelijk, de 5 elementen en het pranische lichaam te beheersen.”
    Guru Dev Singh

Met Sat Nam Rasayan is het mogelijk, zeer specifiek te werken, bijv. op organen, spieren, meridianen of psychische blokkades, en het is goed toe te passen bij de adviserende en genezende beroepen.

Het regelmatige oefenen met Sat Nam Rasayan heeft op het dagelijkse leven ook positieve effecten: De ervaring van de grote kracht, die in deze stilte en in het niets-doen ligt, schenkt vrolijkheid, serenitiet en gelukzaligheid. Sat Nam Rasayan is een directe weg naar bewustzijn en intuitief leven. „Sat Nam“ betekent ziel, „Rasayan“ betekent stromen.